Ventilație cu recuperare de căldură pentru spații rezidențiale confortabile. Sistemul de ventilație descentralizată pentru locuințe sau spații de birouri M-WRG – un produs de înaltă calitate al companiei Meltem – poate ajunge acum în casa dumneavoastră. Acest dispozitiv funcționează pentru bunăstarea și sănătatea dumneavoastră.

Ventilația prin deschiderea geamului, în special în sezonul rece, este de domeniul trecutului. Acum aer proaspăt și filtrat este asigurat automat fără a avea pierderi de căldură în locuință. Aerul viciat este evacuat, iar căldura este transferată (fără a intra în contact) aerului curat introdus în încăpere. De asemenea dispozitivul M-WRG funcționează cu un consum redus de energie de la 3.8 la 5.2 W per dispozitiv. În stadiile de ventilație permanentă (15 și/sau 30m³/h) acesta recuperează minim 76% din căldură și menține un climat plăcut în cameră. Dispozitivul scade costurile căldurii, crește confortul în casă și de asemenea este benefic pentru mediul încojurător (emisii de CO2 scăzute).

Desigur puteți să deschideți și ferestrele în zilele călduroase de vară. Dar în acest caz recomandăm oprirea sistemului M-WRG pentru a economisi energie.

O familie cu patru membrii ce locuiește într-un apartament produce aproximativ 10-14 litrii de apă, fără a calcula activități cum ar fi gătitul, spălatul, dușuri, respirația celor care vin în vizită, a plantelor sau animalelor. Această umezeală excesivă din aerul din camera, dar și deteriorări ale clădirii cauzate de formarea condensului sunt evitate încă de la început. În plus, evaporarea umezelii din covoare, mobilă, și a conținutului prea mare de CO2, ce pot duce la extenuare și deteriorarea sănătății sunt eliminate în același timp.

CONSUM REDUS DE ENERGIE

Randamentul de recuperare a căldurii în cazul sistemelor noastre este de minim 76% până la 98%. Acest randament ridicat permite reducerea consumului de energie necesară încălzirii sau răcirii spațiilor. Consumul de energie este de asemenea foarte mic, de numai 3,8w/h.

Mai multe detalii…

Randamentul de recuperare a căldurii, al sistemelor Meltem M-WRG, este de minim 76% până la 98%. Acest randament ridicat permite reducerea consumului de energie necesară încălzirii sau răcirii spațiilor. Astfel se poate atinge standardul de casă eficientă energetic cu costuri minime.

Economisirea energiei este o necesitate, motiv pentru care tot mai multe persoane investesc sume considerabile de bani în sisteme de izolare a locuințelor (termosistem, ferestre etc.). Casele foarte bine izolate nu asigură un climat sănătos datorită cantității insuficiente de aer proaspăt și este esențială o ventilare regulată a spațiilor.

Până la 50% din necesarul de energie pentru încălzirea spațiilor se pierde prin deschiderea geamurilor. Și atunci se naște întrebarea: De ce să investim sume considerabile în sisteme de izolare a clădirilor, când oricum “aruncăm banii pe fereastră”?

Alegerea unui sistem de ventilație controlată, cu recuperare de căldură, a încăperilor va permite să recâștigați cea mai mare parte din energia pierdută în mod normal prin deschiderea geamurilor.

Consumul de energie este de asemenea foarte mic, de numai 3,8w/h.

Pentru fiecare kilowatt oră folosit, un sistem M-WRG recupereaza 22 de kilowați oră din energia aerului evacuat.

În plus evitați apariția mucegaiului și păstrați un climat sănătos în încăperi, fără geamuri deschise și fără zgomot exterior.

FILTRE EFICIENTE ANTIALERGENI

Meltem deține certificare pentru cel mai înalt standard de filtrare ECARF – Fundația Centrul European pentru Cercetarea Alergenilor. Furnizăm filtre pentru clasele de filtrare G4, F7 și F6. Persoanele cu alergii sunt protejate, respectiv este eliminat riscul de dezvoltare a unor alergii.

Mai multe detalii…

Prin alegerea unui sistem de ventilație Meltem cu recuperare de căldură, cu o investiție redusă, veți avea un aer curat și proaspăt care îmbunătățește calitatea vieții și crește confortul. De asemenea veți evita ulterior cheltuielile cu tratamentul alergiilor respiratorii și a altor probleme de sănătate!

Mulți oameni suferă de alergii, rinită alergică sau astm bronșic alergic, cauzate de particule de praf sau de polen. Datorită sistemului de ventilație echipat cu filtre de foarte bună calitate, puteți respira un aer curat și fără alergeni. Ventilarea încăperilor este mai ales recomandată pentru prevenirea alergiilor la copii și bebeluși, de aceea unul dintre domeniile cu cele mai multe utilizări ale sistemelor de ventilație Meltem sunt în grădinițe și școli.

De asemenea o concentrație prea mare de (CO2) poate duce la oboseală, dureri de cap, lipsa de concentrare și de performanță. Particule emise de către agenți de curăţare, materiale de construcții, covoare, mobilier etc. poluează aerul din încăperi. Sistemele noastre de ventilație au și rolul unui purificator de aer.

Filtrul de aer Standard G4, reține majoritatea particulelor de polen și praf din aer. În zonele cu un nivel de poluare mai ridicat, filtrul F7 este soluția ideală. Filtrul antialergeni F7 oferă cel mai înalt standard de filtrare, prevenind introducerea alergenilor dar și a multor bacterii în spațiile de locuit. Pentru a evita formarea mirosurilor și introducerea emisiilor poluante în aerul interior, Filtrul de carbon activ oferă soluția ideală. Uitați de ferestre deschise, zgomot exterior, praf, insecte sau polen.

Fundația Centrul European pentru Cercetarea Alergiilor (ECARF) de la Universitatea Charité a Spitalului din Berlin a acordat sistemelor noastre de ventilație certificatul de calitate pentru produsele ECARF antialergii.

www.ecarf.org

COSTURI DE INSTALARE MAI MICI CU 50%

Comparativ cu sistemele centralizate, investiția într-un sistem de ventilaţie decentralizat este cu aprox 50% mai mică. Instalarea este ușoară, nu presupune tubulatură interioară, tavane false, etc. și nici costuri anuale de mentenanță.

Comanda online

Magazin online

Instalare aparentă