Avantajele pompei de căldură

Pompa de căldură: o alegere, mai multe avantaje

Alegerea realizării și folosirii unui sistem de încălzire cu pompă de căldură vă permite să vă bucurați de multe avantaje și beneficii:

Pentru constructor – O casă încălzită cu ajutorul unei pompe de căldură consumă mai puțină energie primară și, prin urmare, permite îmbunătățirea clasei energetice a clădirii. Acest lucru permite pe de o parte reevaluarea proprietății și posibilitatea accesului la stimulente locale, bonusuri de volum etc.

Pentru instalator – Posibilitatea de a crea un sistem unic de pompe de căldură pentru încălzire, răcire și producerea de apă caldă menajeră înseamnă a face diferența, oferind un sistem confortabil și cu costuri reduse de operare.

Pentru utilizator – Pompa de căldură permite obținerea confortului echivalent sistemelor de ardere clasice cu gaz (centrale murale sau în condensație), împreună cu o eficiență energetică ridicată, reducerea costurilor și un ambient interior modern și ecologic.

O alegere ecologică și economică

Comunitatea Europeană și-a stabilit obiectivul de a realiza o reducere cu 20% a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, iar 20% din energie să fir produsă din resurse regenerabile până în 2020.
Pompele de căldură, surse termice regenerabile vor avea o contribuție decisivă la realizarea acestor obiective deoarece:

 • au o eficiență energetică cu 60% mai mare decât a sistemelor de ardere tradiționale;
 • nu emit CO2 la locul de instalare;
 • utilizează energia regenerabilă din aer.

O alegere de calitate

A te baza pe o singură sursă de energie pentru încălzire, răcire și apă caldă la o locuință rezidențială înseamnă a avea încredere maximă, în raport cu așteptările: iată motivele pentru a alege Mitsubishi Electric. De peste 90 de ani, Mitsubishi Electric Quality este sinonim cu experiența, cercetare meticuloasă, fiabilitate ridicată în timp și performanță energetică ridicată garantată.

Principiul de funcționare

Pompa de căldură este o mașină electrică care se bazează pe ciclul termodinamic al fluidului refrigerant, transferând căldura de la un mediu de joasă temperatură spre unul de temperatură mai ridicată.
În practică, energia termică gratuită este prezentă în aer în cantități nelimitate și este folosită pentru a încălzi locuințele și pentru obținereea de apă caldă de consum (menajeră).
Energia electrică care alimentează pompa de căldură este folosit doar pentru acționarea compresorului și a altor dispozitive auxiliare.

Tehnologia Inverter

În mod normal, pompele de căldură reduc capacitatea de încălzire când temperatura aerului exterior crește.
Tehnologia DC Inverter compensează doar atunci când necesarul de căldură la temperaturi joase crește, prin creșterea vitezei de rotație a compresorului. Dimpotrivă, atunci când temperatura aerului exterior crește, DC Inverterul modulează frecvența, ajustează puterea furnizată la necesitățile de încălzire si reduce semnificativ consumul de energie electrică.

Avantajele sistemului DC Inverter sunt multe:

 • nu este nevoie de a supradimensiona pompa de căldură;
 • indice ridicat de eficiență energetică sezonieră;
 • temperatură stabilă și, prin urmare, mai mult confort.

O alegere pentru confort

Pompa de căldură aer/apă “Ecodan” transferă caldura mediului extern prin utilizarea apei ca mediu de transfer: în acest fel se asigură confortul sistemelor tradiționale de combustie.
Un sistem unic de control al temperaturii, sofisticat, la fel de simplu de utilizat, în același timp, asigură o stabilitate termică și eficiență energetică ridicată.
Mai mult decât atât, nivelul de zgomot scăzut al unității contribuie la menținerea unui confort acustic ridicat.

Avantajele sistemului Ecodan

O gamă largă pentru orice nevoie

Linia Ecodan oferă o gamă largă de produse pentru a se potrivi oricărei nevoi:

 • sistemul “Packaged” este recomandat pentru producerea apei calde de consum sau refrigerate, și oferă cea mai bună performanță energetică la orice temperatură și ușurință în instalare datorită conexiunilor hidraulice;
 • sistemul split “Hidrobox” oferă o mare flxibilitate de utilizare și versatilitatea de instalare. Este de asemenea posibil să se asocieze un boiler pentru apa caldă de cosnum cu versiunea ERSC, este de asemenea posibil să se producă apă răcită de aerul condișionat în timpul verii;
 • sistemul split “Hydrotank” oferă simplitatea și caracterul practic de “all-in-one”, care încorporează un rezervor de 200 de litri de apă potabilă.

De asemenea, este posibilă versiunea “Solar” deja pregătit pentru conectarea la un sistem solar termic.
Cu sistemele “Split”, puteti conecta o unitate externă din seria “Ecodan” sau “Zubadan”.

Performanța

Sistemele de pompe de căldură Ecodan garantează preformanțe energetice ridicate chiar și la temperaturi scăzute.
Toate dispozitivele externe sunt capabile de a ridica temperatura de tur până la 60*C, pentru a permite o acumulare rapidă și eficientă a apei calde de consum (menajere).
Eficiența energetică ridicată a pompelor de căldură Ecodan este posibilă datorită tehnologiei de vârf prezentă în fiecare componentă a pompei de căldură. De exemplu, datorită dispozitivului exclusiv “Flash Injection”, unitățile externe din seria Zubadan mențin constantă capacitatea fluxului de aer până la -15*C.

Sistemul de control – FTC4

Sistemele de control Ecodan sunt controlate de la centrala de comandă FTC4. Comanda iluminată din spate, cu sondă de mediu integrată este dotată cu un display extins cu iconuri grafice. Acesta poate fi ajustat simplu și intuitiv, cu toți parametrii de funcționare, și sunt stabilite funcțiile (programator săptămânal, mod vacanță), sarcină apă caldă de consum (menajeră) etc. și se poate folosi și la diagnoză.
Datorită telecomenzii wireless (opțional), este posibilă măsurarea de la distanță a temperaturii exterioare și transmiterea la corpul unității, pentru modificarea principalilor parametrii de funcționare. Nu este necesară fixarea telecomenzii, astfel încât ea poate fi transportată în încăperi diferite.

Funcții speciale

O unitate FTC5 are mai multe funcții speciale care vă permit să personalizați sistemul pentru îndeplinirea oricărei configurări posibile.
Câteva exemple de aceste funcții sunt:

 • Managementul a 2 zone:
  cu temperaturi diferite pe tur pentru încălzire și, prin urmare, posibilitatea de a utiliza același sistem pe diferitele tipuri de terminale, cum ar fi ventiloconvectoare sau pardoseală radiantă și radiatoare din aluminiu.
 • Afișare consum lunar:
  pe display-ul comenzii este posibilă vizualizarea consumului electric și al energiei termice furnizate de sistemul Ecodan. Pot fi vizualizate datele lunare și anuale pentru fiecare mod de funcționare (Încălzire/Răcire/ Apă Caldă de Consum). De asemenea, prin instalarea cardului de memorie SD, toate aceste informații sunt salvate automat.

 • Interblocare inteligentă cazan:
  Unitatea centrală poate gestiona un cazan extern auxiliar pentru instalația de încălzire. Puteți alege între 4 moduri de funcționare
  în funcție de sursa de căldură cea mai convenabilă:sistemul, în funcție de condițiile de funcționare evaluează automat dacă într-o perioadă este mai economic să se utilizeze pompa de căldură sau cazanul și în consecință activează una sau alta dinre sursele de căldură;
  în funcție de temperatura externă;
 • în funcţie de emisiile de CO2, este activat generatorul de căldură care poluează cel mai puţin.
  – Puteţi selecta, de asemenea, utilizarea pompei de căldură sau a cazanului, şi de asemenea, transmite un semnal extern, ideal atunci când sistemul este combinat cu un sistem fotovoltaic sau în toate cazurile în care doriţi să controlaţi selecţia într-un mod autonom.
 • Managementul sistemelor în cascadă.
  În cazul în care cerinţele termice sunt ridicate, este posibil să se conecteze până la 6 pompe de căldură în cascadă, unitatea de control FTC4 Master gestionează sistemul prin selectarea numărului de unităţi pentru a permite optimizarea COP în orice condiţie. De asemenea, funcţiile Rotation & Back-Up permit funcţionarea în mod egal a tuturor unităţilor şi verifică buna funcţionare în cazul în care vă confruntaţi cu o avarie. Totul se face în mod automat.
  Folosind această caracteristică, puteţi construi sisteme cu o putere termică de până la 96 kW.