Plăcut la vedere, design minimalist

Majoritatea detectoarelor de fum disponibile pe piață au fost concepute bazându-se pe un singur obiectiv – descoperirea potențialelor amenințări. Cu greu unii dintre producători au acordat atenție și design-ului. În mod normal, rolul senzorului de fum este de a salva vieți. Totuși, precum majoritatea altor senzori, senzorul de fum este un dispozitiv instalat în locuri vizibile, de exemplu pe tavane. Tocmai de aceea designerii noștri au decis să combine siguranța cu funcționalitatea și estetica atât de mult apreciată de către clienții noștri. Senzorul de fum FIBARO este un senzor perfect, un punct de reper în materie de design pentru competitorii noștri. Este un dispozitiv ce combină aspectul cu tehnologia nouă, toate pentru a vă proteja casa și familia.

Design minimalist

Linii fine, suprafață lucioasă și dimensiuni mici. Combinând toate acestea am obținut cel mai aspectuos senzor de fum realizat vreodată.

Alarme acustice și vizuale

Senzorul de fum FIBARO vă dă de știre despre potențiale pericole prin intermediul unei diode LED RGB și prin sirena încorporată.

Grila lucioasă

Grila nu numai că arată deosebit dar și permite accesul celei mai mici cantități de fum, permițând astfel o reacție mult mai rapidă.

Carcasă de dimensiuni reduse

Senzorul de fum FIBARO este probabil cel mai mic senzor de fum ca și dimensiuni din lume. Tehnologia de producție avansată ne-a permis să reducem semnificativ componentele senzorului, reușind în acest fel să facă senzorul de fum FIBARO cel mai avansat dispozitiv de acest fel disponibil pe piață, și în același timp făcând compania FIBARO lider în producția de senzori de fum wireless.

Perfecțiune extremă

Acestea sunt cuvintele care descriu grila senzorului de fum FIBARO. La o prima privire, acest element strălucitor poate parea o bijuterie, totuși este una dintre cele mai importante componente ale dispozitivului. Perforațiile sale permit accesul fumului în locația senzorilor. Cu cât este mai bine executat, cu atât este mai mică cantitatea de fum necesară pentru a descoperii pericolul și pentru a declanșa alarma.

Grila senzorului FIBARO este realizată din materiale de o calitate înaltă, cu un număr mare de orificii. Fiecare dintre aceste orificii a fost modelat electrochimic, astfel încât fumul care pătrunde în carcasă este direcționat cu acuratețe în locația senzorilor. Detectând rapid focul, senzorul de fum FIBARO oferă protecție extremă, minimalizând pagubele.

Nu doar un senzor de fum

Unele materiale ard și fără să producă fum. Tocmai de aceea, inginerii FIBARO au decis să includă o protecție suplimentară în senzorul de fum FIBARO, sub forma unui senzor de temperatură. În cazul în care cantitatea de fum nu este suficientă pentru a declanșa alarma, dispozitivul va putea în continuare să detecteze o schimbare bruscă de temperatură cauzată de foc. Schimbarea bruscă a temperaturii sau creșterea acesteia până la 54*C este suficientă pentru senzorul de fum FIBARO să descopere pericolul și să înștiințeze membri casei despre acesta. Doar acest tip de senzori de fum asigură o eficiență maximă, indiferent de ce arde.

Un senzor, mai multe posibilități

Concepând senzorul de fum FIBARO ne-am străduit să întrezărim toate scenariile posibile de utilizare, de la modalități de alimentare până la compatibilitatea cu diverse sisteme de alarmă și sisteme de comunicație cu sau fără fir. Ca și rezultat, puteți instala senzorul FIBARO unde aveți nevoie de el, indiferent dacă îl puteți conecta la o alimentare, pereții vă permit o comunicare wireless, sau de tipul de sistem de alarmă prin fir, de care dispuneți. Senzorul de fum FIBARO vă satisface nevoile.

Alimentare cu baterie sau rețea

Puteți conecta senzorul la un adaptor de 12 sau 24 V dacă doriți. Sau îl puteți lăsa alimentat la baterie și să vă bucurați de o funcționare neîntreruptă de 3 ani.

Compatibilitate sisteme de alarmă

Senzorul permite integrarea cu aproape orice sistem de alarmă disponibil pe piață.

Cu fir sau wireless

Comunicarea wireless este îngreunată de către pereți? Puteți conecta senzorul de fum FIBARO prin fir alarmă.

Dumneavoastră decideți

Casa dumneavoastră inteligentă vă va ajuta să vă protejați familia de foc și alte pericole. Dumneavoastră decideți ce acțiune va determina Home Center-ul în caz de foc, inundație sau pătrundere în casă. În cazul senzorului de fum, detectarea pericolului poate conduce la ridicarea roletelor de la geam, deschiderea ușii de la garaj sau a geamurilor și iluminarea rutei de urgență. Puteți de asemenea configura manual o scenă de siguranță, executând toate acțiunile de salvare, prin atingerea unui buton la telefon sau tabletă.

Calibrarea sensibilității

Senzorul de fum FIBARO oferă opțiuni avansate pentru configurarea sensibilității senzorului. Sensibilitatea poate fi diferită, în funcție de locul în care instalați dispozitivul. În bucătărie, un senzor foarte sensibil ar putea declanșa alarma chiar și atunci când prăjiți carne, tocmai de aceea ar trebui să fie mai puțin sensibil, evitănd astfel alarme false. În alte încăperi, unde prezența fumului în condiții normale este puțin probabilă, senzorul va trebui setat pe sensibilitate maximă în vederea asigurării unei protecții maxime.

Rezistent la temperaturi ridicate

Materialul rezistent la temperaturi ridicate folosit pentru realizarea senzorului de fum FIBARO protejează dispozitivul de temperaturi de până la 200*C.

Verificarea conectivității

Funcționarea corectă a unui senzor de fum este extrem de importantă. De aceea Home Center 2 comunică cu senzorul în fiecare oră pentru a verifica dacă funcționează. În cazul descoperirii unor probleme de comunicare sau funcționare a senzorului, sistemul vă notifică imediat, în așa fel încât să puteți reacționa rapid pentru a vă proteja casa și familia.

Protecție intervenție

Senzorul de fum FIBARO dispune de o funcție de protecție împotriva intervenției. Orice intervenție asupra dispozitivului sau încercare de demontare va fi inregistrată și veți fi inștiințati asupra acestei acțiuni. Senzorul de fum este un element extrem de important al sistemului de siguranță al casei, tocmai de aceea orice intervenție asupra acestuia nu este permisă. Orice încercare de a deconecta alimentarea, furtul dispozitivului sau orice altă încercare de sabotare va determina o reacție imediată.

Verificare rețea Z-Wave

LED-ul RGB încorporat poate fi folosit pentru a semnaliza raza de acțiune a rețelei Z-Wave. Comunicarea corectă cu Home Center-ul este baza unei funcționări corespunzătoare a unui sistem de casă inteligentă FIBARO.
Senzorul FIBARO poate comunica prin fir sau wireless prin rețeaua Z-Wave cu sistemul de alarmă. Chiar și în cazul în care semnalul rețelei Z-Wave este slab pentru a permite comunicarea directă cu Home Center 2, fiecare dintre dispozitivele sistemului va putea repeta semnalul radio permițând instalarea de componente ale sistemului FIBARO în cele mai îndepărtate colțuri ale casei dumneavoastră.

Tester încorporat

Comunicarea fără perturbații garantează siguranța casei dumneavoastră. Senzorul de fum este un dispozitiv alimentat la baterie, care nu doar că testează perfect raza de acțiune a rețelei Z-Wave, dar efectuează și autotestări, informând Home Center-ul că este pregătit să detecteze pericole.
Un process extrem de eficient, întreprins în mod automat la fiecare 5 secunde, permite sistemului să monitorizeze funcționarea senzorului. Acest test poate fi acționat în mod manual de asemenea. Tot ceea ce trebuie să faceți este să apasați și să mențineți apăsat butonul situat în centrul carcasei senzorului și să așteptați semnalul luminos.

Informație prin culoare

Senzorul de fum vă va informa asupra stării sale curente printr-o culoare. Led-ul încorporat luminând verde are semnificația că dispozitivul funcționează corespunzător și că sunteți în siguranță.

Dumneavoastră gătiți, senzorul vă oferă siguranță

Senzorul de fum Fibaro este un oaspete obligatoriu în bucătăria dumneavoastră. De fiecare dată când preparați mâncarea preferată pentru familia dumneavoastră, senzorul se aigură că nu uitați să opriți alimentarea cu gaz sau să scoateți friptura din cuptor. Apariția focului sau…friptura arsă, va fi descoperită imediat și raportată pentru a vă asigura o masă de duminică placută, în confort și în siguranță.

Până și cea mai mică cantitate de fum va apărea în diagramă.

Așa numita “cutie neagră” implementată în senzorul de fum înregistrează informații despre nivelul fumului și al temperaturii. Indiferent dacă sistemul de alarmă este armat sau nu, senzorul monitorizează cantitatea de fum și trimite periodic informații Home Center-ului. Acum puteți detecta până și cea mai mică cantitate de fum de țigară.

Istoricul alarmelor

Fiecare potențial pericol este înregistrat și salvat în memoria senzorului și a Home Center-ului. Toate acestea pot fi monitorizate constant prin intermediul interfeței de pe dispozitivele mobile sau prin pagina web home.fibaro.com.

Actualizare de software automată

Acest senzor de fum de o înaltă tehnologie permite actualizarea automată a sofware-ului. În momentul în care o actualizare este disponibilă, îmbunătățind sau aducând noi funcții funcționării dispozitivului, senzorul va descărca și instala actualizarea fără a irosi din timpul dumneavoastră. Home Center-ul 2 va asigura ca senzorul dumneavoastră de fum să fie actualizat la zi, oferindu-vă protecție maximă.

Prezentare senzor fum FIBARO

Comandă acum acest produs prin intermediul magazinului Terax Online