Senzorul ușă/fereastră

Senzorul ușă/fereastră este un senzor Reed cu baterii. Compatibilitatea cu sistemul Fibaro este garantată de funcționarea lui conform standardelor Z-Wave. Performanțele sistemului sunt mărite prin monitorizarea de către senzor a închiderilor și deschiderilor de uși, ferestre sau garaje. Este folosit pentru corpurile de iluminat controlate automat, controlul accesului, și sistemul de protecție a proprietății. Siguranța și confortul familiei este mărit prin instalarea acestui senzor de ușă/fereastră, iar costurile pentru încălziea sau răcirea casei scad. Suplimentar, modulul poate fi echipat cu senzor de temperatură utilizând intrarea binară.

Funcționalitate:

Senzorul ușă/fereastră combină funcționalitatea a 4 dispozitive:

Senzor Reed

Intrare binară

Senzor de temperatură

Întrerupător cu scenarii

1) Senzori Reed

Instalarea senzorilor Reed în casă, va furniza informații adiționale Home Center-ului 2, care vor fi folosite pentru a controla alte componente ale sistemului Fibaro. Acest modul verifică deschiderea sau închiderea ușilor și/sau ferestrelor. Dacă e deschisă fereastra, sistemul va fi prevenit, să nu înceapă încălzirea sau răcirea într-o anumită cameră. Așadar, nu vor fi costuri inutile. Dacă se montează un senzor Reed pe ușa de la intrare, se pot aprinde luminile automat, la deschiderea ușii, sau se poate rula o scenă programată cum ar fi “Întoarcere acasă”. Suplimentar, senzorul ușă/fereastră poate fi folosit ca și un senzor pentru alarmă, la intrarea persoanelor neautorizate în casă. Acestea reprezintă doar o parte din potențialul senzorului ușă/fereastră.

Aplicații:

Uși și ferestre

Ușă garaj

Porți

2) Senzorul de intrare wireless

Senzorul ușă/fereastră poate fi folosit împreună cu Home Center 2, pentru a începe orice funcție. Odată ce senzorul ușă/fereastră este conectat la un întrerupător normal de perete, poate controla alte componente ale sistemului Fibaro. Ideea este de a-i oferi utilizatorului posibilitatea de a alege locația unui întrerupător fără a necesita cablare. Amenajările interioare nu mai depind de numărul și locația întrerupătoarelor. Senzorul ușă/fereastră poate lua rolul întrerupătorului, ușor și fără neplăceri.

3) Senzor de temperatură

Senzorul ușă/fereastră funcționează și împreună cu senzorul de temperatură DS18B20 (care se vinde separat). Acet mic element este instalat în intrările modulului și adăugat la sistemul Fibaro. Instalarea este foarte simplă. Doar introduceți în locaș 3 conductori și înșurubați-i. Senzorul de temperatură marește performanțele sistemului. Senzorul Reed furnizează sistemului Fibaro informații în legătură cu o fereastră deschisă; senzorul de temperatură colectează informațiile necesare pentru ventilarea automată a unei încăperi fără a o răci prea tare. Senzorul de temperatură poate fi de asemenea folosit în planificarea temperaturii la panoul de încălzire.

4) Întrerupător cu scenarii predefinite

Senzorul ușă/geam are o caracteristică aparte ce poate declanșa scenarii predefinite. Pentru a efectua un scenariu la nivelul instalațiilor electrice era dificil până acum. Era necesar un modul Fibaro, preinstalat într-un dispozitiv electric, care putea rula un scenariu. Acea soluție nu era suficient de intuitivă. Din dorința de a satisface așteptările clienților am dat o funcție nouă senzorului ușă/geam, aceea de a rula scenarii. Pur și simplu conectați un întrerupător tradițional sau orice senzor (ex. senzor de mișcare) la modulul Fibaro și indicați un program predefinit pentru a începe. Prin urmare obțineți o baterie universală și un întrerupător complet wireless pentru dispozitive multiple gata de funcționare într-un timp scurt.

Aplicabilitate

Buton “plec de acasă/sosesc acasă” similar cu “pornit/oprit” pentru dispozitivele predefinite.

Conectați un întrerupător tradițional la sistemul Fibaro și indicați un program predefinit în HC2 pentru a începe. Efectuați o serie de apăsări pe întrerupător și indicați un scenariu de rulare.

/Întrerupător care împreună cu cititorul RFID (ex. modul pt mașină) va deschide poarta de la proprietate, va ridica ușa garajului, va porni ventilația în interiorul casei, va porni luminile pe alee și drumul din curte către casă, și în final va închide poarta de intrare.

Foarte compact

Senzorul ușă/fereastră este foarte compact. Este cea mai mică unitate de acest fel de pe piață. Forma subțire și greutatea redusă îl fac aproape invizibil pe ușă sau geam.

Instalare ușoară și rapidă

Instalarea modulului este foarte simplă. Doar scoateți modulul din cutia sa, deschideți carcasa, scoateți pelicula de protecție a bateriei și lipiți-l pe suprafața dorită cu banda dublu-adezivă pusă la dispoziție. Datorită unui consum redus, bateria va trebui schimbată doar la 2 ani. Sistemul vă va notifica din timp în cazul scăderii nivelului bateriei. Consumul curent al bateriei este vizibil permanent în panoul de configurare al Home Center 2.

Instalare intuitivă

Interfața prietenoasă asigură o instalare ușoară și intuitivă a oricărui dispozitiv la sistemul Fibaro. Instalarea senzorului ușă/fereastră este foarte ușoară și nu durează mai mult de 3 minute.
Adăugarea unui senzor la Home Center 2
1) Din secțiunea DEVICES dați click pe butonul “Add”
2) Home Center va fi setat pe modulul învățare “LEARNING MODE”
3) Apăsați butonul de service aflat în partea din spate a carcasei senzorului
4) Senzorul dumneavostră Fibaro ușă/fereastră este gata de operare.

Actualizare wireless

Senzorul modern ușă/fereastră de la Fibaro a fost conceput pentru actualizări wireless. Fiecare actualizare se derulează perfect fără intervenția dumneavoastră. Confortul și siguranța actualizării automate a software-ului este garantat de către echipa Fibaro.

Particularizare

Senzorii ușă/fereastră de la Fibaro sunt disponibili în șapte nuanțe de culori. Alegeți culoarea care se potrivește cel mai bine cu interiorul locuinței dumneavoastră și bucurați-vă de frumusețe neperturbată, securitate și confort.

Comandă acum acest produs prin intermediul magazinului Terax Online